Szabadlábra helyezték azt a francia nőt, aki megölte az őt két évtizeden át bántalmazó mostohaapját

Az őt 12 éves kora óta abuzáló férfit megölő francia nő egy éve várt az ítélet kihirdetésére.

2021. június 26., 15:10

Szerző:

Valerie Bacotot négy év börtönbüntetésre ítélték, amiből 3 év felfüggesztett, miután bevallotta, hogy megölte az őt két évtizeden át abuzáló férjét, aki korábban a nevelőapja volt, írja a CNN. Június 21-én kezdődött a francia nő tárgyalása, és pénteken zárult le, ahonnét végül szabad emberként távozhatott, mert egy évet már börtönben töltött.

„Szeretnék köszönetet mondani a bíróságnak és mindenkinek, akitől temérdek támogatást kaptam. Most jött el az ideje egy új küzdelemnek minden nőért és igazságtalanságért”

– nyilatkozta Bacot a tárgyalás lezárulta után. Az újságíróknak elmondta, nem érzett felszabadultságot az ítélet kihirdetése után, inkább ürességet lelkileg és fizikailag is.

„Ez a nő ma haza fog menni a gyerekeihez. Számomra ez hatalmas győzelem” – közölte Bacot ügyvédje, Nathalie Tomasini.

Valerie Bacotot 12-13 éves korában kezdte el erőszakolni nevelőapja, Daniel Polette. Bacot később feleségül ment Polettéhez, akivel négy gyerekük született. A nő azután ölte meg a férfit, hogy az prostitúcióra kényszerítette őt, és Bacot megijedt attól, hogy egy nap majd a gyerekeiket is bántalmazni fogja.

Bacot szabadon engedéséért már januárban petíció indult, amit több mint 700 ezren aláírtak. Az eset egész Franciaországot megrázta, ahol a hivatalos nyilvántartás szerint csak 2019-ben 146 nőt ölt meg partnere.

(Fotó: Jeff Pachoud / AFP)