Nem bizonyított a Rammstein énekese elleni szexuális erőszak vádja

A berlini államügyészség felfüggesztette a Rammstein énekese, Till Lindemann elleni nyomozását, mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem lehetett bűncselekmény alapos gyanúját megállapítani.

2023. augusztus 29., 18:01

Szerző:

A Spiegel beszámolója szerint az énekessel szemben többek között szexuális bűncselekmények elkövetésének gyanújával vizsgálódtak. Az ügyészség kedden azt közölte, nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy Lindemann akaratuk ellenére szexuálisan közeledett volna nők felé.

Arra sem találtak bizonyítékot, hogy Lindemann bedrogozott volna nőket, vagy hogy kihasználta volna hatalmi helyzetét kiskorúakkal szemben. A nyomozás júniusban kezdődött, sajtóhírek és a nyilvánosságban megfogalmazott vádak alapján.

A Rammstein énekesével szemben több eljárás is indult, ezeket mostanra egytől egyig megszüntették – idézi a Spiegel közlését a Hvg.

(Kiemelt kép: egy Rammstein-rajongó a rendőrség és a tüntetők előtt a „KeineBühne für Rammstein” és az #aufstehn szövetség tiltakozó gyűlésén a Rammstein német rockegyüttes 2023. július 26-i koncertje elleni tiltakozáson a bécsi Ernst Happel Stadion előtt. Fotó: Georg Hochmuth / APA / AFP)