A Rammstein koncertre szolgálati autóval látogatott el Győr fideszes polgármestere

Az ugytudjuk.hu arról érdeklődött, hogy jogszerűen használta-e a budapesti Rammstein koncertre tartó Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere a szolgálati Audiját. A városi fenntartású lap megvédte kenyéradó gazdáját.

2023. augusztus 5., 15:22

Szerző:

A portál a város jegyzőjétől igyekeztek felvilágosítást kapni a vonatkozó szabályokról, de a kérdéseikre nem kaptak hivatalos választ. Azonban megjelent egy cikk a GyőrPlusz nevű városi lapba, amiből kiderült, hogy nincs semmi gond azzal, hogy Dézsi polgármester szolgálati autóval megy műélvezni.

Az írásban közölték, hogy költségtérítést lehet fizetni a magáncélú használatért, ám a polgármesternek ráadásul nem is kéne fizetni a magáncélú használatért. Ennek ellenére Dézsi mégis magának tankolja az autót ilyenkor.

Sőt: felhívták a figyelmet, hogy „személyhez kötött önkormányzati és hivatali gépjármű magáncélú használatáért a 3. függelékben foglaltak szerint – melynek aktualizálásáról a jegyző gondoskodik – havi költségtérítés fizetendő. A költségtérítés magában foglalja a magáncélú használat során felmerülő valamennyi üzemeltetési költséget, kivéve a külföldi úthasználati díjat, a komphasználati díjat, valamint a parkolási költséget”.

A kiruccanás költségeiről nem tettek említést, feltehetően kevesebből is kijött, mint párt- és miniszterelnöke firenzei estebédje.