Jogosítvány nélkül vezetett a sofőr, egy lakást ajánlott fel a rendőrnek, hogy engedje el

2020. október 4., 11:44

Szerző:

Az eset márciusban történt Romániában:a sofőrt Tordán állították meg az egyenruhások egy rutinellenőrzés során. Kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezet, és már januárban is lebukott egyszer, amikor szintén jogsi nélkül ült a volán mögé. 

A férfit bekísérték az őrsre, egy rendőr nekifogott megírni a büntetést, őt előbb ezer euróval próbálta megvesztegetni. Miután a közeg ezt visszautasította, és rámutatott, hogy a vesztegetésnek bizony büntetőjogi következményei lesznek, a férfi emelte a tétet, és már egy lakást ajánlott del, hogy ejtsék az ügyet. 

A rendőrt ez sem hatotta meg, büntetőfeljelentést tett. A férfit most másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre és 60 óra közmunkára ítélték – írja a kolozsvári Főtér.

 

 

A román vezetők üdvözlik, hogy a Schengen-övezet további bővítésétől eddig mereven elzárkózó Ausztria „rugalmasabb” álláspontra helyezkedett az ügyben, és hajlandónak mutatkozik hozzájárulni ahhoz, hogy Románia és Bulgária a légi közlekedésben csatlakozzék a belső határellenőrzés nélküli térséghez.

2023. december 10., 17:32

Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 televízió vasárnap sugárzott Moszkva. Kreml. Putyin című műsorában.