Otthonában lábadozik tovább Robert Fico

Péntek reggel a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház is megerősítette, hogy Robert Fico már otthon lábadozik.

2024. május 31., 09:43

Szerző:

Robert Fico mintegy két hétig feküdt a besztercebányai kórházban. 

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani magának, a fegyelmezett betegnek, a kiváló egészségügyi személyzetből álló csapatunknak a jól végzett munkáért, a fegyveres erőknek a professzionális hozzáállásukért, és mindenkinek köszönöm az erős pozitív energiát, amit nekünk küldtek” – írta a kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková.

Az intézményből délután 6 óra környékén szállt fel egy mentőhelikopter, amellyel Robert Ficót szállították. Erről először a közmédia tájékoztatott, az információt később Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt kórház igazgatója is megerősítette. A Denník N hírportál több forrásra hivatkozva azt közölte, hogy az eredeti hírek ellenére Fico nem a pozsonyi Szent Mihály kórházban, hanem az otthonában fog lábadozni.

A miniszterelnököt május 15-én lőtte meg egy 71 éves férfi a nyitrabányai (Handlová) kihelyezett kormányülés után. A Speciális Büntetőbíróság elrendelte a gyanúsított, Juraj Cintula vizsgálati fogságba helyezését.

Legkorábban az év végére épülhet fel Robert Fico

Robert Fico legjobb esetben is csak év végére épülhet fel – írja az Új szó. Ján Richter (Smer) szerint a miniszterelnök állapota továbbra is súlyos, és csak a rehabilitációja legalább fél évet vehet igénybe. Közben a besztercebányai kórház is kiadott egy közleményt a miniszterelnök állapotáról. A smeres parlamenti képviselő a közmédia vasárnapi műsorában elmondta, nemrégiben beszélt a miniszterelnökkel telefonon. Hozzátette: véleménye szerint Robert Fico év végére már felépülhet, ami azt jelenti, hogy addigra befejeződhet a rehabilitáció.

„Az állapota még mindig nagyon súlyos. Abban kell reménykedni, hogy nem jön közbe valami váratlan” – közölte Richter. A politikus kiemelte, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Fico sérülései rendkívül súlyosak, ezért úgy véli, felelőtlenség a gyors visszatérésére számítani.

 

További részleteket itt olvashat.

(Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)