Robbanás a La Manche csatorna egyik szigetén, többen eltűntek

Többen eltűntek egy robbanást követően a La Manche csatorna Jersey szigetén – közölte a helyi rendőrség szombaton a Twitteren.

2022. december 10., 12:47

Szerző:

A szombat reggeli robbanás után továbbra is keresnek számos eltűnt helyi lakost. A sürgősségi szolgálatok a helyszínen dolgoznak, elkezdték a felszíni kutatást – olvasható a jersey-i rendőrség Twitterre írt közleményében. „Egy megerősített haláleset történt” - közölte Robin Smith, Jersey rendőri vezetője egy videófelvételen, melyet az ITV csatorna tett közzé az interneten. Smith elmondta, hogy egy háromemeletes épület teljesen összeomlott, a mintegy tucatnyi eltűnt keresését és mentését megkezdték. A helyszínt nagyon veszélyesnek írta le.  Arról is beszámolt, hogy péntek este a tűzoltókat hívták ki az épülethez, miután a lakók gázszagról számoltak be. A szerencsétlenség okáról nem szólt, annyit közölt, hogy ki kell vizsgálni. 


Jersey szigete a brit Korona tulajdona, saját pénzügyi és jogrendszerrel, valamivel több mint 100 ezren lakják.
A rendőrség korábban azt közölte, lakóingatlanokban történt balesethez hívták őket. Az út, amelyet megneveztek, a sziget fővárosa, St Helier kikötője közelében található.

(Kiemelt képünk: Robbanás St. Helier mellett via Twitter)17:44

A finn, a norvég, a dán és az izlandi szakszervezetek is távoznak a Nemzetközi Újságíró Szövetségből. Szerintük a szervezet antidemokratikusan működik, pénzügyeit etikátlanul kezeli, és kifogásolták, hogy a szövetség nem zárta ki az Orosz Újságíró Szövetség azon alkalmazottait, akik az oroszok által megszállt ukrajnai területeken kezdtek el dolgozni.

2023. január 31., 15:30

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hétfőn egy újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy nem küld F-16-os vadászgépeket Ukrajnába. Nagy-Britannia és Németország vezetője is kizárta, hogy repülőket küldene a háború sújtotta országba. Franciaország és Lengyelország ugyanakkor nem zárkóznak el a lehetőségtől, de semmiképpen sem kerülnék meg a NATO-t a kérdésben.