Robbanás a La Manche csatorna egyik szigetén, többen eltűntek

Többen eltűntek egy robbanást követően a La Manche csatorna Jersey szigetén – közölte a helyi rendőrség szombaton a Twitteren.

2022. december 10., 12:47

Szerző:

A szombat reggeli robbanás után továbbra is keresnek számos eltűnt helyi lakost. A sürgősségi szolgálatok a helyszínen dolgoznak, elkezdték a felszíni kutatást – olvasható a jersey-i rendőrség Twitterre írt közleményében. „Egy megerősített haláleset történt” - közölte Robin Smith, Jersey rendőri vezetője egy videófelvételen, melyet az ITV csatorna tett közzé az interneten. Smith elmondta, hogy egy háromemeletes épület teljesen összeomlott, a mintegy tucatnyi eltűnt keresését és mentését megkezdték. A helyszínt nagyon veszélyesnek írta le.  Arról is beszámolt, hogy péntek este a tűzoltókat hívták ki az épülethez, miután a lakók gázszagról számoltak be. A szerencsétlenség okáról nem szólt, annyit közölt, hogy ki kell vizsgálni. 


Jersey szigete a brit Korona tulajdona, saját pénzügyi és jogrendszerrel, valamivel több mint 100 ezren lakják.
A rendőrség korábban azt közölte, lakóingatlanokban történt balesethez hívták őket. Az út, amelyet megneveztek, a sziget fővárosa, St Helier kikötője közelében található.

(Kiemelt képünk: Robbanás St. Helier mellett via Twitter)