Reagált a Kreml a Bloomberg hibájára

A hírügynökség véletlen kitett egy cikket „Oroszország megtámadta Ukrajnát” címmel.

2022. február 5., 18:01

Szerző:

A Kreml is reagált arra a cikkre, amelyet a Bloomberg véletlen élesített, miszerint Oroszország megtámadta Ukrajnát. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ orosz hírügynökségnek azt mondta, nem kell túlértékelni az ügyet, nem tekintik provokációnak a cikk megjelentetését – írta a 24.hu.

A szóvivő ezzel együtt viszont megemlítette, hogy a nyugati országok felelősek az ukrán konfliktusért. 

„Ez az eset is világossá teszi, hogy mennyire veszélyesek az ilyen feszültségek, amelyeket azok a sorozatos agresszív nyilatkozatok váltottak ki, amelyeket Washingtonból, az európai fővárosokból és Londonból hallunk”

– mondta. A Bloomberg a pénteken közzétett félkész cikket azóta már törölte, majd egy közleményben bocsánatot kértek a hibáért, valamint közölték: vizsgálatot indítanak, hogy kerülhetett ki az oldalra cikk.

(Kiemelt kép: 2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről egy moszkvai sajtóértekezleten. fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

10:18

Gyakorlatozás közben összeütközött az amerikai hadsereg két HH-60 Blackhawk típusú helikoptere Kentucky fölött – közölte Nondice Thurman amerikai katonai szóvivő csütörtökön.

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.