A Bloomberg tévedésből élesítette cikkjét, ami szerint Oroszország megtámadta Ukrajnát

A Bloomberg bocsánatot kért.

2022. február 5., 15:39

Szerző:

A Bloomberg véletlen élesítette azt a félkész cikkjét péntek este, amely szerint Oroszország megtámadta Ukrajnát – vette észre a hvg.

A hiba hamar kiderült, amit Twitterren is megosztottak. A félkész cikket kb. fél óra után vették le az oldalról. A Bloomberg végül egy közleményt is közzétett oldalán, amiben leírták, hogy a cikk – amelyik az egyik lehetséget forgatókönyvet készítette elő – véletlenül került publikálásra, és vizsgálatot indítanak, hogy kerülhetett ki az oldalra cikk.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő terepháló alatt egy lövészárokban a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők közötti összecsapások egyik helyszínén Donyeck megyében 2021. december 6-án. fotó: MTI/AP/Az ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.