A Bloomberg tévedésből élesítette cikkjét, ami szerint Oroszország megtámadta Ukrajnát

A Bloomberg bocsánatot kért.

2022. február 5., 15:39

Szerző:

A Bloomberg véletlen élesítette azt a félkész cikkjét péntek este, amely szerint Oroszország megtámadta Ukrajnát – vette észre a hvg.

A hiba hamar kiderült, amit Twitterren is megosztottak. A félkész cikket kb. fél óra után vették le az oldalról. A Bloomberg végül egy közleményt is közzétett oldalán, amiben leírták, hogy a cikk – amelyik az egyik lehetséget forgatókönyvet készítette elő – véletlenül került publikálásra, és vizsgálatot indítanak, hogy kerülhetett ki az oldalra cikk.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán államfő terepháló alatt egy lövészárokban a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők közötti összecsapások egyik helyszínén Donyeck megyében 2021. december 6-án. fotó: MTI/AP/Az ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.