Öt rakétatalálat érte Lvivet

A város lakói az óvóhelyekre vonultak. 

2022. április 18., 09:11

Szerző:

Öt rakétatalálat érte hétfőn a nyugat-ukrajnai Lviv városát, közölte a település polgármestere. A városvezető elmondta, hogy a robbanások helyszínére küldték a megfelelő hatóságokat, további részletek később várhatóak. 

A hétfői sorozatos rakétacsapásokat követően Lviv lakói óvóhelyekre vonultak. A régió katonai kormányzója, Makszim Kozickij közölte, hogy négy rakétacsapást mértek eddig, bár a város polgármestere korábban ötről számolt be és a CNN helyszíni tudósítói is öt robbanásról írtak. 

A hatóságok tisztázni fogják a részleteket –  mondta Andrij Sadovyi, a város polgármestere.

(Kiemelt kép: Az ukrajnai Lviv stratégiai pontjain acél tankelhárító akadályokat helyeztek el 2022. március 10-én. fotó: Frederic Petry / Hans Lucas / Hans Lucas / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.