Rabbira támadt egy tinédzser Párizsban

Egy tinédzser hátba rúgott egy rabbit a párizsi metróban. A fiatalt letartóztatták, és testi sértés gyanúja miatt nyomozást indítottak. 

2023. november 9., 20:49

Szerző:

Az áldozat a rabbikra jellemző ruházatot viselt, amikor megtámadták szerda délben. Az antiszemita indíték lehetősége a Bobigny-i törvényszék ügyésze szerint súlyosabbá tette a lehetséges vádakat – számol be a Firstpost.com

Amint arról korábban beszámoltunk, Franciaország egyre növekvő antiszemitizmussal néz szembe. Gerald Darmanin belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy Franciaországban 1159 antiszemita incidens történt azóta, hogy a Hamász fegyveresei október 7-én megtámadták Izraelt. Ez majdnem háromszorosa a 2022-ben történt incidensek számának.

A franciaországi zsidó közösség tagjai félnek elhagyni otthonaikat, vagy nyilvánvaló vallási szimbólumokat viselni – teszik hozzá a cikkben. 

(Kiemelt képünk illusztráció: ortodox zsidó sétál a Crown Heights Shmira Patrol járműve mellett Brooklyn Crown Heights városrészében 2019. február 27-én New Yorkban. A negyedben megugrottak az antiszemita támadások, amelyek mind a haszid közösség tagjai ellen irányultak. Fotó: Angela Weiss/AFP)