Elütötték Donald Trump szimpatizánsát

Egy Donald Trump plakátot akart elhelyezni a kertben a 80 éves ember.

2024. július 24., 10:33

Szerző:

Egy nyolcvanéves ember épp egy Donald Trump republikánus elnökjelöltet népszerűsítő plakátot helyezett volna ki a saját kertjében, amikor egy férfi elgázolta quadjával. Az idős férfi súlyos sérüléseket szenvedett – írja a BBC.

A támadást a rendőrség politikai indíttatásúnak minősítette, de a 22 éves gyanúsítottat kihallgatni már nem tudták, mivel a hatóságok szerint időközben öngyilkos lett.

Mielőtt az idős férfit megtámadta, a gyanúsított a rendőrség szerint két parkoló járművet rongált meg, az egyiknek, amelyen Trump-matrica volt, betörte az ablakát, a másiknak pedig, amelyen a rendőrséget támogató matrica volt, megrongálta a gumiabroncsait.

A fiatalember feladta magát a rendőrségen

A rendőrség az esetről úgy szerzett tudomást, hogy hétfőn egy fiatalember felhívta őket, mondván, hogy vallomást akar tenni egy quaddal elkövetett bűncselekményről, és arra kérte a rendőröket, hogy menjenek érte. Amikor azonban a házhoz értek, a fiatalembert lőtt sebbel holtan találták. A gyanú szerin öngyilkos lett.

Az ámokfutás azért kelthet különös figyelmet, mert több mint egy hete egy húszéves éves merénylő Donald Trump republikánus elnökjelöltet próbálta meggyilkolni egy pennsylvaniai politikai gyűlésen.

Nem csitul az agresszió a kampányban

Négy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt egyre több példa akad hasonló erőszakos bűncselekményekre Amerikában. Korábban a floridai Jupiterben a rendőrség múlt pénteken azért vett őrizetbe egy a 68 éves férfit, mert online fenyegetéseket intézett Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance ohiói szenátor, valamint családjaik ellen.

(Fotó: Natilyn Photopgraphy/Unsplash)

 

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.