Putyinnak nagyon tetszik a háború dinamikája

Putyin szerint pozitív a „különleges hadművelet”  dinamikája, szerunte minden a tervek szerint halad. 

2023. január 15., 15:16

Szerző:

Pozitív az ukrajnai „különleges hadművelet” dinamikája, minden a moszkvai védelmi minisztérium és a vezérkar tervei szerint alakul - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami tévécsatorna Moszkva. Kreml. Putyin című, vasárnap esti heti magazinműsorában

„Minden a védelmi minisztérium és a vezérkar tervei szerint alakul. Remélem, katonáink mindent megtesznek majd azért, hogy megörvendeztessenek bennünket munkájuk eredményével”

– mondta az orosz vezető.

Az orosz védelmi tárca pénteken tett bejelentést a Donyec-medencei ukrán erődítményrendszer fontos elemének mondott Szoledar bevételéről. A vasárnapi műsorban Putyin egyébként stabilnak, a Moszkva ellenfelei által előre jelzettnél sokkal jobbnak nevezte az orosz gazdaság helyzetét.

Nyilatkozata szerint ez a makrogazdasági mutatókban is megmutatkozik, a munkanélküliség történelmi mélyponton van és az infláció alacsonyabb a vártnál, ráadásul csökkenő tendenciát mutat” – mondta az államfő.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntőt mond, a XIV. BRICS-csúcstalálkozón Moszkvában 2022. június 23-án. Fotó: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP)

 

17:23

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést.