Putyin terrorcselekménynek minősítette a Belgorod elleni támadást

Húsz ember halt meg ukrán rakétacsapások következtében, az orosz elnök megtorlást ígért.

2024. január 1., 17:31

Szerző:

Vlagyimir Putyin hétfőn kijelentette, hogy terrorcselekménynek minősíti az orosz határ menti Belgorod város elleni ukrán rakétacsapások sorozata, amelyekben húsz ember meghalt és 111-en megsebesültek. Az orosz elnök leszögezte, hogy a tett nem marad büntetlenül, és újabb csapásokat ígért ukrán célpontok ellen – írta a Reuters. A szombati ukrán légicsapás halálos orosz rakétatámadások sorát követte, amelyekben 39 ember vesztette életét Ukrajna-szerte.

Putyin kijelentette, hogy Oroszország továbbra is „érzékeny” katonai csapásokat fog mérni Ukrajnára, ugyanakkor tagadta azokat a nyugati és ukrán vádakat, amelyek szerint polgári infrastruktúrát céloz meg.

A katonákkal folytatott széleskörű beszélgetés során az orosz elnök elmondta, hogy az ukrajnai háború kimenetele Oroszországnak kedvez, és Moszkva reménykedik a háború befejezésében, de csak ha teljesülnek a saját feltételei.

Putyin a hagyományos újévi beszédében vasárnap csak futólag utalt az ukrajnai háborúra, szöges ellentétben a tavalyi beszédével.

 (Kiemelt kép: Valeriy Sharifulin / POOL / AFP)