Putyin: Ukrajna élén azért van zsidó, hogy elfedje emberellenes természetét

Az etnikailag zsidó Zelenszkijt azért tették Ukrajna élére, hogy elfedjék a nácizmus dicsőítését – mondta az orosz elnök.

2023. szeptember 6., 12:51

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök Pavel Zarubin propagandistának adott interjút, amelyben elmondta, hogy a 

„a nyugati menedzserek azért tettek egy zsidót Ukrajna élére”, hogy ezzel „elfedjék a modern Ukrajna emberellenes természetét”, és „a nácizmus dicsőítését”. 

Putyin szerint ez egy undorító helyzetet teremt, és arra bíztat, hogy az interneten olvassunk utána. „Izrael egyszerű polgárai mindenkinél jobban megértik ezt. Nézzék meg, mit mondanak az interneten” – szúrta ki a Meduza.

Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium képviselője Facebookon reagált, szerinte ez az orosz elitben mélyen gyökerező antiszemitizmus újabb megnyilvánulása. 

Putyin nem először veszi elő a zsidó-kártyát Zelenkszkijjel szemben, júniusban egy szentpétervári gazdasági fórumon – bizonyíték nélkül – azt mondta, hogy egyes zsidók Zelenszkijt népük szégyenének tartják, miközben saját beszédét megszakítva híradófelvételeket vetített az ukrajnai náci atrocitásokról – írja a Jerusalem Post

(Kiemelt képünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Krím Oroszország általi annektálásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2022. március 18-án. fotó:Mihail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)

 

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.