Putyin és Biden egyvalamiben egyetértenek

A genfi csúcstalálkozón közös közleményt adott ki az orosz és az amerikai elnök a hadászati stabilitásról.

2021. június 16., 20:29

Szerző:

Vlagyimir Putyin és Joe Biden közös közleményt adott ki a szerdai genfi csúcstalálkozón, amiben leszögezték: 

„Egy nukleáris háborúnak nincsenek győztesei.”

A közlemény szerint a két ország nukleáris fegyverzetellenőrzés iránti elkötelezettségének bizonyítéka a hadászati támadófegyverek korlátozásáról megkötött Új START-szerződés közelmúltbeli meghosszabbítása. 

„E célok elérése érdekében Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan átfogó kétoldalú párbeszédet indít a stratégiai stabilitásról, amely érdemi és erőteljes lesz” – hangzott a dokumentum.

„Ma megerősítjük elkötelezettségünket azon elv mellett, hogy a nukleáris háborúnak nem lehetnek győztesei, és ilyen háborút soha nem szabad azt kirobbantani” – hangsúlyozta a Kreml sajtószolgálata által ismertetett kommüniké.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fehér Ház)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.