Putyin: A parlamenti választásokat nyílt és tisztességes versenyben kell megtartani

"Nem engedhetjük meg és nem fogjuk megengedni, hogy kívülről bármiféle csapást mérjenek Oroszország szuverenitására" - mondta az orosz elnök.

2021. február 17., 12:24

Szerző:

Oroszország nem engedi meg, hogy kívülről beavatkozzanak a szeptemberben esedékes parlamenti választásaiba - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlamenti pártok vezetőivel szerdán folytatott tanácskozásán.

"A nép választását meg kell védenünk a külső beavatkozástól. Nem engedhetjük meg és nem fogjuk megengedni, hogy kívülről bármiféle csapást mérjenek Oroszország szuverenitására, népünk azon joga alapján, hogy ő legyen az úr a saját földjén" - mondta az elnök a videókonferencián.

Putyin kifejezte reményét, hogy a parlamenti pártok hazafias összetartása ebben a kérdésben továbbra is fennmarad. Emellett azt hangoztatta, hogy a parlamenti választásokat nyílt és tisztességes versenyben kell megtartani.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szavazóhelyiségbe érkezik az alkotmánymódosításról tartott oroszországi népszavazásra Moszkvában 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool | Alekszej Druzsinyin)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.