Pokolgép robbant egy palesztinpárti tüntetésen Pakisztánban, legalább hatan meghaltak

Eddig senki sem vállalta a felelősséget a merényletért.

2021. május 21., 14:56

Szerző:

Pokolgép robbant az afgán határon fekvő, pakisztáni Csaman városban pénteken, egy palesztinpárti tüntetésben. A merényletben legalább hat ember meghalt, és tizennégyen megsebesültek.

Dzsafár Hán helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy a robbanószerkezetet egy motorra erősítették. A támadás célpontja egy radikális, vallásos párt vezetőjének és papjának a gépkocsija volt. A tüntetést Maulana Abdulkadír Luni szervezte, ő is megsebesült a robbantásban. Luni pártja arról ismert, hogy régóta támogatja az afganisztáni tálib lázadókat.

A robbanás a demonstráció vége felé történt, amikor a tüntetők már kezdtek szétszéledni. A helyszínre tűzszerészek érkeztek, a hatóságok nyomozást indítottak. Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Beludzsisztánban régóta tevékenyednek az afganisztáni és helyi tálibokhoz, illetve az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető iszlamista fegyveresek. A múlt hónapban gépkocsiba rejtett pokolgép robban egy luxusszálloda parkolójában, a tartomány székhelyén, Kvettában. A merényletben négy ember meghalt, és tizenegyen megsebesültek.

(A kiemelt kép illusztráció. Palesztinokat támogató chilei tüntetők Izrael gázai légicsapásai ellen tiltakoznak Bagdadban 2021. május 20-án. MTI/AP/Hadi Mizban)