Pofára esett az ügyetlen albatrosz egy hathetes albatroszlány csiripelésétől - Videó

Az állatról készült felvételt szombat óta majdnem egymillióan látták.

2021. március 10., 16:30

Szerző:

Több ezer néző számára okozott örömöt az az esetlen új-zélandi albatrosz, aki szó szerint pofára esett egy hathetes albatroszlány csiripelésétől.

A videó, ami az új-zélandi Déli-szigeten készült, szombat óta terjed a Twitteren. A felvételen az ügyetlen madár kudarcos leszállási kísérletét lehet látni: fejjel csapódik a földnek, majd bukvencezik egy nagyot a fűben. Az albatrosz fejjel lefelé, néhány pillanatig dühösen pedálozik a lábaival a levegőben, majd feláll és arrébb megy.

Rory Crawford madárszakértő a CNN-nek azt mondta, hogy az albatroszok figyelemre méltó állatok, leginkább a repülésben kiemelkedőek, de a landolásban nem olyan technikásak. "Ez a madár valószínűleg rosszul értékelte a szélveszélyt, vagy hirtelen széllökés támadt" - mondta a szakértő.

A videó:

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).