Újabb nő vádolta meg zaklatással Plácido Domingót

Egy spanyol énekesnő számolt be eddig nem ismert zaklatásról Plácido Domingóval kapcsolatban, a spanyol televízióban. Kilétét nem fedte fel. 

2023. január 16., 11:27

Szerző:

Újabb zaklatási váddal kell szembenéznie Plácido Domingo operaénekesnek hazájában, írta a HVG Online. A spanyol televízióban a Reuters tudósítása szerint a magát felfedni nem kívánó tanú arról számolt be, Domingo egyszer a hátsóját fogdosta, máskor pedig minden előzmény nélkül megkérdezte, megcsókolhatja-e.

Úgy fogalmazott, az énekesi pályára lépő nők esetében: „az egyik első dolog, amit mondanak neked, hogy ne utazz egyedül a liftben Plácido Domingóval.”

Az egyik közös próbájuk kellemetlen emlékeit is felidézte az interjúban: „azt mondta nekem mindenki előtt: »Figyelj, betehetem a kezem az egyik szép kis zsebedbe?« Aznap olyan nadrág volt rajtam, amelynek ki volt hímezve a hátsó zsebe. Görcsölt a gyomrom, mert arra gondoltam, mit mondhatnék neki, hogy normálisan folytathassuk a próbát. Ha nemet mondok, annak következményei lesznek, és ha igent, abba bele sem akarok gondolni.”

Az operaénekes-sztár jogi képviselői egyelőre nem reagáltak az állításokra.

Már 2020-ban a spanyol komolyzenei szakma több mint három tucat képviselője tanúsította a világhírű tenor e téren tanúsított kihágásait. Domingo akkor bocsánatot kért azoktól, akik szerint hibázott, ugyanakkor a szexuális zaklatás vádját tagadta, és azóta is így tesz.

(Kiemelt kép: Plácido Domingo operaénekes a Mexico City Arenában, Mexikóvárosban, 2022. augusztusában. Fotó: Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP)