Pink szívesen kifizeti a norvég női strandkézilabdásokra rótt bikinibírságot

Egy összesen 1500 eurós bírságról van szó.

2021. július 26., 17:35

Szerző:

„Büszke vagyok a norvég női strandkézilabda-válogatottra, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen” – írta a Twitteren az amerikai énekesnő, Pink. Majd hozzátette, örömmel kifizeti azt az 1500 eurós bírságot is, amit azért kaptak, mert bikinialsó helyett rövidnadrágban játszottak a bulgáriai strandkézilabda-Eb bronzmeccsén.

Játékosonként 150 euróra büntették a sportolókat, de a norvég szövetség is jelezte, a játékosaik bármilyen bírságát kifizetik. Pinken kívül sokan mások is felháborodtak az Európai Kézilabda Szövetség lépésén. A norvég strandkézilabdázók rengeteg támogatást kaptak, amit az Instagramon is megköszöntek.

(Kiemelt kép: Pink amerikai énekesnő fellép a berlini Olimpiai stadionban 2019. július 14-én. Fotó: Felipe Trueba / MTI/EPA)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.