Osztrák kancellár: Az oltatlanok azoknak az életére is hatással vannak, akik beoltatták magukat

Alexander Schallenberg kancellár kifejtette, miért volt szükséges bevezetni a kötelező Koronavírus elleni védőoltást.

2021. november 20., 20:33

Szerző:

Alexander Schallenberg osztrák kancellár a BBC-nek adott interjújában elmagyarázta, miért volt fontos bevezetni a kötelező Koronavírus elleni védőoltást minden állampolgár számára. 

Ausztria pénteken az első európai országként jelentette be, hogy a koronavírus elleni védőoltás törvény által kötelezi. Az új szabályok februárban lépnek hatályba, mivel az intézkedés végrehajtásának részleteit még tárgyalják. A bejelentés, valamint az új nemzeti zárlat bevezetése a rekordszámú megbetegedés és az alacsony oltottsági szint miatt történt.

Alexander Schallenberg osztrák kancellár azt nyilatkozta, hogy egy szabad társadalomban nehéz döntést kellett meghozni, de az oltás „az egyetlen kiút, amivel megszakíthatjuk ezt az ördögi kört” – mondta Schallenberg, aki hozzátette, hogy

„A járványhelyzet a társadalom számára is probléma, mivel azok elől, akik be vannak oltva, az oltatlanok elzárják az utat az intenzív ellátástól. Ha véletlenül rá is szorulnának, akkor se lenne rá lehetőségük, mivel a kórházak tele vannak oltatlan emberekkel. Ez így tehát mindenkit érint”

– magyarázta Schallenberg a BBC-nek. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, szombaton több tízezren tüntettek az új intézkedések ellen a fővárosban, Bécsben. Az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Herbert Kickl a kormány pénteki bejelentését úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”.

Sok más európai ország is új intézkedéseket vezet be, mivel az esetek száma egyre csak növekszik. Olyan országok, mint Csehország és Szlovákia is újabb korlátozásokat jelentettek be a be nem oltott emberekkel szemben, mivel az egész kontinensen rekordszámú fertőzést regisztráltak. 

(Kiemelt kép: Alexander Schallenberg osztrák kancellár beszél egy sajtótájékoztatón Bécsben 2021. november 14-én. Fotó: Fotó: GEORG HOCHMUTH / AFP / Ausztria OUT)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.