Orosz zászlókkal ünnepeltek a szakadár területeken Putyin bejelentése után

Tűzijáték is volt. 

2022. február 21., 22:51

Szerző:

Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaságban” hétfőn este spontán tűzijátékkal üdvözölték a térség függetlenségének Oroszország általi elismerését.

A szeparatisták kezén lévő területeken készített videofelvételeken orosz zászlókat lengető, ünneplő emberek tucatjait lehetett látni. Az orosz nemzeti himnusz kíséretében azt skandálták, hogy „Oroszország, Oroszország”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este elismerte a délkelet-ukrajnai szakadár „Donyecki Népköztársaság” és „Luhanszki Népköztársaság” szuverenitását. Nyugati országok vezetői elítélték a bejelentést, többen szankciókat sürgettek.

Az ukrán kormányerők és az oroszbarát szeparatisták csaknem nyolc éve tartó vérontásában az ENSZ becslései szerint több mint 14 ezren vesztették életüket.

(Az oroszbarát szeparatisták ellenőrzése alatt álló területről az ukrán erők által ellenőrzött területre tartó nő gyermekeivel a kelet-ukrajnai Novotroickojében 2022. február 21-én. Fotó: MTI/AP / Jevhen Maloletka)

2023. március 23., 09:59

Letartóztattak egy nőt az egyesült államokbeli Wyomingban, mert azzal vádolják, hogy felgyújtott egy épületet, amelyben azzal a céllal folyt felújítás, hogy az állam egyetlen abortuszklinikáját működtessék benne – közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.