Orosz kormányzó: dróntámadás ért egy vasútállomást Kurszkban

Ukrán dróntámadás ért egy vasútállomást a nyugat-oroszországi Kurszkban, az incidensben öten megsérültek.

2023. augusztus 20., 08:08

Szerző:

A vasútállomás épületének tetőszerkezete lángra kapott. A helyszínre mentőcsapatok érkeztek – közölte Roman Sztarovojt megyei kormányzó vasárnap reggel a Telegramon.

Kurszk mindössze körülbelül kilencven kilométerre található az ukrán határtól.

Eközben Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester arról számolt be, hogy újabb dróntámadást hiúsítottak meg az orosz főváros ellen.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a drónt Moszkva környékén észlelték. A fegyvert elektronikus eszközökkel tették harcképtelenné, és egy elhagyatott területen zuhant le. Károkról és áldozatokról nem tudni – közölte a minisztérium.

A vnukovói és a domogyedovói nemzetközi repülőtéren az éjszaka folyamán ideiglenesen felfüggesztették a fel- és leszállásokat – mondta el a légiforgalmi szolgálatok egyik képviselője a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

(Kiemelt képünk: Egy katonai teherautó Z betűvel, az Ukrajnában tartózkodó orosz csapatok taktikai jelvényével elhalad a „Kurszk, a katonai dicsőség városa” feliratú tábla mellett májusban az Ukrajnával határos Kurszk régió fő városa, Kurszk városa mellett. 2023. 28. Olga MALTSEVA / AFP)