Akkora veszteségeket szenvedtek az oroszok, hogy vissza kellett vonulniuk

Az ukrán hadsereg több településen is megállította az orosz előrenyomulást.

2022. június 12., 10:39

Szerző:

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának beszámolója szerint a Donbász három településén is sikerült visszaverniük az orosz erők offenzíváját – írja az Unian ukrán hírportál alapján az Index.hu.

A fegyveres erők állításuk szerint Vrubovka község környékén, Nyikolajevka falujához közel és Vasziljevkán is sikererrel jártak, egyes helyeken ráadásul az oroszok olyan veszteséget szenvedtek el, hogy vissza kellett vonulniuk.

(Kiemelt kép: Ukrán tüzérek egy BM–21 Grad  rakéta-sorozatvető mellett Harkiv közelében 2022. június 11-én.)

20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.