Megszületett II. Erzsébet tizenkettedik dédunokája

Nagy a boldogság a királyi udvarban.

2021. szeptember 20., 15:30

Szerző:

Szombat éjjel megszületett a brit királyi család legújabb tagja, Beatrix hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi első kislánya, aki Erzsébet királynő tizenkettedik dédunokájaként látta meg a világot. A királyi család közleménye szerint a baba 2,77 kilóval született meg szeptember 18-án 23 óra 42 perckor egy londoni kórházban, Beatrix hercegnő első gyermekeként. Az olasz üzletembernek már az előző házasságából is van egy gyermeke. Beatrix hercegnő és Edoardo tavaly házasodott össze, szűk körben, miután a járvány miatt többször is kénytelenek voltak lefújni az esküvőt.

Fülöp herceg még jelen volt Beatrix tavaly nyári esküvőjén, de ez volt az utolsó olyan nagy jelentőségű esemény a királyi családban, amelyen rész tudott venni. Beatrix hercegnő jelenleg a tizedik, újszülött kislánya a tizenegyedik a brit trónutódlási sorban. 

(Kiemelt kép: Erzsébet királynő 2013-ban. Fotó: Philip Toscano / POOL/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.