Őrizetbe vették a londoni Banksy-alkotás állítólagos meglovasítóját

Pénteken eltűnt Banksy stoptáblája, egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. 

2023. december 24., 09:42

Szerző:

Letartóztattak egy gyanúsítottat, miután pénteken eltávolították azt a londoni stoptáblát, amelyen láthatóan Banksy utcai művész munkája volt látható – írja az ABC News. Lopás és károkozás gyanújával letartóztattak egy húsz év körüli férfit a délkelet-londoni Peckhamben a közúti közlekedési tábla eltávolításával kapcsolatban – közölte szombaton a Metropolitan Police közleménye. A darab – egy piros stoptábla három katonai drónnal – pénteken debütált a Commercial Way sarkán. Banksy felirat nélkül posztolt fotókat a munkáról Instagram-fiókjában.

Nem sokkal az alkotás megjelenése után egy férfit rögzítettek filmre és fotóra, aki csavarvágókkal eltávolította a táblát, és elmenekült a helyszínről. „Tisztában vagyunk a megosztott felvételekkel, amelyeken a tábla eltávolítása látható”  – közölte a rendőrség. A tábla holléte jelenleg nem ismert. A rendőrség kérte, hogy aki információval rendelkezik az esetről, jelentkezzen. Egy galériatulajdonos azt mondta a BBC-nek, hogy a darab 500 000 fontot – nagyjából 635 000 dollárt – érhet.

(Kiemelt képünkön: Banksy stoptáblája Londonban, amit elloptak. Fotó/Forrás: Banksy Instagram)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.