Óriási bajban van a koronavírus miatt J.R.R. Tolkien kedvenc kocsmája

Akció indult a Bárány és Zászló nevű kocsma megmentésére.

2021. január 26., 21:40

Szerző:

 

Tönkretette a koronavírus miatti korlátozás Oxford egyik kultikus kocsmáját. A Lamb and Flag, vagyis a Bárány és Zászló nevű kocsma 1566-ban nyitott meg a városban. Az alapítása óta eltelt közel fél évezredben olyannyira a város jelképévé vált, hogy utcát is neveztek el róla - írja az euronews

A kocsma tulajdonosa a kezdetektől a St. John's College, az Oxfordi Egyetemet alkotó 45 intézmény egyike. Ők közölték, hogy az elmúlt 12 hónap eredményéből az látszik, hogy a kocsma tovább nem fenntartható, ezért január 31-én bezár.

Működésének 450 éve alatt a Lamb and Flag az oxfordi diákok, tanáraik, kutatók és tudósok kedvelt helye volt, de híres írók is kisebb vagyonokat hagytak a pultban, például a Gyűrűk ura trilógia írója, J.R.R. Tolkien, vagy a Narnia krónikáját író C.S. Lewis. A pubnak ezért is nagy kulturális értéke van a városban, ezért akció indult a megmentésére.

14:10

A kéthavi távoktatás után megnyíló általános és a középiskolák hírét örömmel fogadták az angolok, mostantól azonban írásban kell indokolniuk utazásuk célját, ha külföldre akarnak menni.