Füttykoncert és tüntetés fogadta Orbán Viktort a prágai operaház előtt

2020. január 6., 08:55

Szerző:

Tüntetők fütyülték ki Orbán Viktort a felújításon átesett prágai operaház megnyitó ünnepsége előtt – derül ki a Euronews magyar kiadásának a Facebook-oldalán megjelent videóból.

Orbán Viktor vasárnap a cseh kollégájával Andrej Babis meghívására utazott el a cseh fővárosba. Erről posztolt is egy videót a Facebook-oldalán, amelyből azonban kimaradt, hogy a két politikust tüntetők várták, Orbán Viktor érkezését pedig tisztán hallható füttykoncert fogadta. A tüntetők cseh és EU-s zászlókkal, illetve egy „YES to Europe, NO to Nationalism” feliratú transzparenssel vonultak ki a eléjük. 

Bár Csehország több európai állam- és kormányfőt is meghívott, ezt egyedül Orbán Viktor fogadta el, Németországot például nem az eredetileg invitált Angela Merkel kancellár, hanem Monika Gütters kulturális miniszter képviselte.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.