Online fogadott, vesztett, gyilkolt egy férfi Dél-Koreában

Dühében két embert megölt, egyet megsebesített az a Dél-Koreában élő kínai származású férfi, aki sorozatban veszített online fogadásokon – közölte a rendőrség csütörtökön.

 

2023. május 11., 14:43

Szerző:

A szerda esti késeléssorozatot követően a 39 éves gyanúsítottat őrizetbe vették a Szöultól 26 kilométerre lévő Sziheungban.

A férfi az után kezdett ámokfutásba, hogy legutóbb elbukott 1,6 millió wont (410 ezer forint). Ezt megelőzően halmozott vesztesége már elérte a 80 millió wont. Elsőként arra a 40-es éveiben járó koreai férfira támadt, aki bevezette őt az internetes fogadás rejtelmeibe és akivel korábban együtt is játszottak. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Miután a gyanúsított megijedt, hogy végzett áldozatával, mérgében a lakásban tartózkodó két nőre is rátámadt. A 60-as és 70-es éveiben járó nők nem élték túl a késelést.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított munkanélküli, 2010-ben érkezett az országba, ahol állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

(Kiemelt kép: illusztráció. Online pókerjáték okostelefonon. Fotó: Sina Schuldt / dpa Picture-Alliance via AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.