Nyilvánosan megvertek és levetkőztettek négy nőt

Az esetet videóra vették majd terjedni kezdett a közösségi oldalakon. 

2021. december 8., 13:00

Szerző:

A pakisztáni hatóságok letartóztattak öt férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy önbíráskodásból megvertek és meztelenre vetkőztettek négy nőt a nyilvánosság előtt, és mindezt filmre is vették – közölte a faiszálábádi rendőrség szerdán.

Az eset nagy felzúdulást keltett, miután a videó terjedni kezdett a közösségi médiában.

Az incidens Pandzsáb tartomány Faiszálábád körzetében történt kedden. Árusok egy csoportja levetkőztetett négy nőt, és ütlegelve végighajtotta őket egy nyüzsgő piactéren, mert szerintük loptak.

A férfiakra a pakisztáni törvények értelmében akár életfogytig tartó börtönbüntetés vagy halál is várhat.

A napokban egy Srí Lanka-i állampolgárt lincseltek meg istenkáromlás miatt. Imrán Hán pakisztáni miniszterelnök elítélte a történteket.

Politikusok, jogvédők, hírességek és állampolgárok újra felhívták a figyelmet a nők védelmének fontosságára az országban.
Augusztusban a TikTok közösségi média egyik fiatal használóját érte támadás, amikor éppen felvételt készített az ország keleti részén található Lahorban. Őt is levetkőztették, és többször feldobták a levegőbe. Az incidensben körülbelül négyszázan vettek részt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Farooq NAEEM / AFP)

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.