Nottinghami támadás: magyar férfi találta meg az áldozatot

Kedden Nottingham különböző utcáin talált holttestek miatt érkezett bejelentés a rendőrségre. Kiderült, az egyik áldozatot egy magyar férfi találta meg. 

2023. június 14., 11:56

Szerző:

Három halálos áldozata van a közép-angliai Nottinghamben kedden történt incidenssorozatnak, amely kapcsán a rendőrség egy 31 éves férfit gyilkosság gyanújával őrizetbe vett.  A brit városban hatalmas a rendőri készültség. A Nottinghamben történt támadás egyik áldozatára egy magyar férfi és felesége talált rá, a férfi elmondása szerint az út szélén fekvő áldozatból folyt a vér – számolt be erről a Tények nyomán a Blikk.

A rendőrséget egy nottinghami lakos riasztotta, amikor két embert is holtan talált az egyik utcában. Az áldozatokat nagy valószínűséggel megkéselték. Később a belváros egy másik részén egy harmadik ember holttestét is megtalálták, akit Toldi Miklós és felesége, Petra fedezett fel, amikor a férfi épp munkába vitte a párját. 

„Láttam, hogy fekszik egy test az útszélén, de először azt hittem, hogy egy munkásember, akinek hosszú napja volt, mert itt mindenhol látsz embereket feküdni a földön. Aztán láttam, hogy folyik belőle a vér" – nyilatkozta Toldi Miklós a Tényeknek. „Megálltam, kiugrottam az autóból, odamentem hozzá, szólongattam, de semmi. A mellkasa egyáltalán nem emelkedett" – idézte fel a férfi.

A történtek megrendítették a várost. A merényletben hárman meghaltak, hárman pedig megsérültek. Utóbbiakat próbálta meg az ámokfutó elgázolni, jelenleg kórházban ápolják őket.

A támadót elfogta a rendőrség, de egyelőre még vizsgálják, miért támadt rá az emberekre, így azt sem lehet tudni, terrortámadás történt-e.

(Kiemelt képünk: Rendőrségi helyszínelők vizsgálják a helyszínt Nottingham belvárosában, az Egyesült Királyságban 2023. június 13-án. Három embert holtan találtak és egy férfit letartóztattak, miután a rendőrség súlyos incidenst jelentett be. A nottinghamshire-i rendőrség letartóztatott egy 31 éves férfit, mivel a gyanú szerint köze van a városban kedd reggel történt három ember meggyilkolásához és három másik megsebesítéséhez. Ioannis Alexopoulos / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)