Nőtt a francia Alpokban történt lavina halálos áldozatainak száma

Hatra nőtt a francia Alpokban, Chamonix közelében vasárnap történt lavina halálos áldozatainak száma, a halottak között két hegyivezető is van, közölték a helyi hatóságok hétfőn.

2023. április 10., 13:45

Szerző:

A tájékoztatás szerint további egy személyt kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak, nyolc síelő sértetlenül megúszta a katasztrófát.


A lavina vasárnap dél körül zúdult le a francia-olasz határon lévő Armancette-gleccseren, az Alpok legmagasabb hegyén, a Mont Blanc-on. Ez volt az utóbbi évek legtöbb halálos áldozattal járó lavinája.


A közelben lévő Contamines-Montjoie település polgármestere, Francois Barbier azt mondta, szép időt jeleztek előre a húsvéti ünnepekre, a lavina váratlanul zúdult a síelőkre.

(Kiemelt képünk: Ezen a 2016. február 13-án készült archív felvételen egy magas lavinaveszélyt jelző transzparens látható, amelyet a Haute Savoie-i Les Carroz d'Araches-i üdülőhely lejtőinek tetején helyeztek el. Négy ember meghalt, mások pedig megsebesültek a francia Alpokban lévő Armancette gleccseren 2023. április 9-én lezúdult lavinában - jelentette be a francia belügyminiszter a Twitteren előzetes jelentésként. DENIS CHARLET / AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.