Netanjahu vádalkut akar

A populista jobboldali egykori miniszterelnök többek között csalás és kenőpénz elfogadása miatt áll bíróság elé.

2022. január 16., 14:40

Szerző:

Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök vádalkuról tárgyal korrupciós ügyében – közölte vasárnap egy, a tárgyalásokon részt vevő, névtelenséget kérő forrás az AP hírügynökséggel.

A készülődő megállapodás, amelyet állítólag akár már a jövő héten aláírhatnak, évekre parkolópályára teheti Netanjahut, megnyitva az utat a Likud párt előtt, hogy új vezetőt válasszon – írja a 24.hu.

A megállapodásról szóló híresztelések feldühítették a volt kormányfő kritikusait, akik szerint a alku aláásná a jogállamiságot. Szombat este – mint írják – a főügyész háza előtt demonstrálók gyűltek össze, hogy az ügylet ellen tiltakozzanak. Ha pedig a megállapodás születik, azt valószínűleg meg is fogják támadni a bíróságon.

A populista jobboldali egykori miniszterelnök többek között csalás és kenőpénz elfogadása miatt áll bíróság elé három különböző ügyben, de tagadja, hogy jogsértéseket követett volna el.

(Kiemelt kép:  Jeruzsálem, 2021. november 22. Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök (j3) érkezik a jeruzsálemi körzeti bíróságra, ahol folytatódik a korrupciós perének bizonyítási szakasza 2021. november 22-én. MTI/EPA/AP/Maya Alleruzzo)

 
 
 
 
 

15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.