Nem keresik tovább a kétéves kisfiút

Lemondtak a francia hatóságok annak a 2 és fél éves kisfiúnak a megtalálásáról, aki öt napja tűnt el egy alpesi francia faluból.

2023. július 13., 08:57

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk,a francia rendőrség kiterjedt légi és szárazföldi keresést folytatott egy eltűnt kétéves kisfiú után, aki a hétvégén tűnt el az ország déli részén fekvő faluból. A kisgyermek, Émile nagyszülei házának kertjében játszott egy Le Vernet nevű faluban, amikor szombat délután nyoma veszett. 

Az elmúlt napokban nagy erőkkel keresték a kisfiút, több tucatnyi rendőr és katona, illetve kutyás felderítők segítségével a földön, helikopterekkel a levegőben. 30 házat, 12 járművet és mintegy 12 hektárnyi területet fésültek át a környéken, 25 embert kérdeztek ki az üggyel összefüggésben – írja a 444.

Kedden a hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy a nagy hőség miatt a kisfiú élete komoly veszélyben lehet, a régiót hőhullám sújtotta, 35 fokos hőség is volt. A környéket kedd óta a helyi lakosokon kívül nem látogathatja senki. Rémy Avon helyi ügyész szerdán kiadott közleményében úgy fogalmazott: a kutatás nem vezetett eredményre, ezért nem küldenek több kutatócsoportot a kisfiú megtalálására. Ettől függetlenül a rendőrség a tanúk meghallgatása után még mindig reménykedik az áttörésben.

(Kiemelt képünkön: Önkéntesek vesznek részt a két és fél éves Emile keresési akciójában. Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP)