Nem fogadta el a virágot a 15 éves lány, megkéselték

Megkéseltek egy 15 éves lányt iskolába menet a dél-londoni Croydonban szerdán. Nem élte túl a támadást.

2023. szeptember 29., 08:01

Szerző:

Egy szemtanú szerint az áldozatot egy méteres késsel nyakon szúrták. Nem sokkal a lány halála után letartóztattak egy 17 éves fiút, akit a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak –számol be róla a BBC.

Sem az áldozatot, sem a gyanúsítottat nem nevezték meg. A szemtanúk szerint az áldozat szóváltásba keveredett a fiúval, aki virágot akart adni a lánynak vagy a barátnőjének. A 11. évfolyamos tanuló éppen leszállt a 60-as buszról egy baráti társasággal, amikor megtámadták. Szemtanúk szerint a buszsofőr és más járókelők próbálták megmenteni a lányt.

Andy Brittain felügyelő azt nyilatkozta, hogy a bűncselekmény után 75 percen belül letartóztattak egy 17 éves fiút New Addingtonban, aki továbbra is őrizetben van. A rendőrség közölte, hogy nem keresnek senki mást a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A Croydonban található Old Palace of John Whitgift lányiskola munkatársai azt nyilatkozták, hogy az iskolai közösséget „mélyen megrázta egy »nagyon szeretett és értékes barát és tanuló« halála.”

Idén ez a 15. tinédzsergyilkosság. Tavaly 14 volt. A Met Police adatai szerint 2022 és 2023 augusztusa között Croydonban több késeléses bűncselekmény történt, mint bármely más londoni kerületben, 211 „sérüléssel járó késes bűncselekményt” regisztráltak.

(Kiemelt képünk: Virágok a 15 éves Elianne Andam meggyilkolásának helyszíne közelében, a dél-londoni Croydonban, a Wellesley Roadon található Whitgift Centre közelében, 2023. szeptember 28-án. A londoni rendőrség közölte, hogy letartóztattak egy tinédzsert, miután szerdán halálra késeltek egy 15 éves lányt az iskolába menet, ami újból aggodalmat keltett a késes bűncselekmények mértékével kapcsolatban az Egyesült Királyságban. Fotó:
JUSTIN TALLIS / AFP)