Nem a Lázár Jánosi értelemben vett fehér port találtak az Európai Bizottságnál

Fehér port találtak az Európai Bizottság brüsszeli épületében. 

2022. szeptember 30., 16:48

Szerző:

Gyanús, fehér port tartalmazó borítékot találtak az Európai Bizottság brüsszeli épületében, a Berlaymontban – írja a Le Soir nyomán a Telex. A borítékot az épület 13. emeletén, egy irodában találták. A helyszínre érkező tűzoltók a helyiséget lezárták, az emeletet pedig kiürítették.

Ezen a szinten található a Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az irodája is.

A borítékot dél körül találták meg, egy mérgező anyagokra szakosodott különleges egység is a helyszínen van már. A gyanús anyaggal egy ember érintkezett, őt megfigyelés alá helyezték, egyelőre nem mutat tüneteket. A polgári védelem (belga szövetségi szakszolgálat) már úton van, hogy lefoglalja és kielemezze a borítékot.

Lázár János építésügyi miniszter korábban, a Tranzit fesztiválon úgy fogalmazott, hogy

gazemberekkel és kokainon élő fiatalokkal kell tárgyalnia Navracsics Tibornak Brüsszelben az uniós támogatásokról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Zsiráf (Giraffa camelopardalis giraffa) a namíbiai Etosha Nemzeti Park fehér porában. Fotó: Stephane Vitzthum / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

 

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.