Négyéves kislány halt meg egy ugrálóvárban

A felfújható játékvár felügyeletével megbízott asszisztensek a telefonjaikkal foglalkoztak és nem vették észre, hogy a gyermek belegabalyodott a kötelekbe.

2023. május 20., 09:27

Szerző:

Mindössze négyéves volt az az ukrán kislány, aki játék közben fulladt meg egy ugrálóvárban, miközben a gyerekek felügyeletével megbízott három ember a mobiltelefonjával volt elfoglalva – írta a Daily Mail. A tragédia még a múlt hétvégén történt az ukrán Mikolajiv város egyik vidámparkjában.

A Daily Mail beszámolója szerint az ugrálóvár három munkatársa szinte semmit sem vett észre a balesetből. A Valéria nevű lányt az ugrálóvár üzemeltetője által megbízott asszisztensek találták a szerkezet kötelébe gabalyodva, miután édesanyja megkérte őket, hogy nézzék meg, mert egy ideje nem hallotta lánya nevetését.

Miután kiszabadították az eszméletlen gyermeket, megpróbálták újjáéleszteni, majd vízzel kezdték locsolni. A helyszínen nem volt semmilyen orvosi ellátás, és mire megérkeztek a mentők, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség szerint a gyerek haláláért egyértelműen az ugrálóvár munkatársai felelősek. Az ugrálóvár 45 éves tulajdonosát az eset után őrizetbe vette a rendőrség, ha bebizonyosodik a bűnössége, nyolc év börtönt is kaphat.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexels.com)