Négy főpap is koronavírusos lett az eucharisztikus kongresszus után

Azt kérik, mindenki figyelje magát, aki ott volt.

2021. szeptember 23., 17:04

Szerző:

Egy szlovák, egy görög és két osztrák egyházi vezetőnek is pozitív lett a koronavírus tesztje, írja a hvg. Mind a négy főpap jelen volt Ferenc pápa budapesti zárómiséjén, ketten közülük pedig az egyházfő szlovákiai látogatásán is részt vettek. 

Az összegyűjtött információk szerint Egidius Zsifkovics kismartoni püspöknek, Anton Leichtfriednek, St. Pölten segédpüspökének tesztje pozitív eredményt hozott az eucharisztikus kongresszuson való részvétel után, valamint Jan Babjak, a Szlovák Görögkatolikus Egyház vezetője is megfertőződött a rendezvény során. A kismartoni püspök jelenleg is súlyos tünetekkel kezelik, a segédpüspök könnyebb lefolyással úszta meg a betegégséget. A negyedik fertőzött egyébként egy névtelenségbe burkolódzó görög egyházi vezető, aki azután teszteltette le magát, hogy Babjak figyelmeztette rá, az ő tesztje pozitív lett. 

A szlovák püspöki konferencia az esetek miatt azt kéri, hogy akik a budapesti vagy szlovákiai rendezvénysorozaton részt vettek, figyeljék magukat, észlelnek-e bármilyen tünetet, illetve meglétük esetén vizsgáltassák ki magukat. 

(Kiemelt kép: Papok bevonulása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megnyitó ünnepi szentmisén a Hősök terén 2021. szeptember 5-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

 

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.