Tovább szűkítik az orosz hatóságok Navalnij lehetőségeit

Szeptemberben parlamenti választások jönnek Oroszországban.

2021. július 26., 16:00

Szerző:

Az orosz internetfelügyelet, a Roszkomnadzor blokkolta Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki politikus honlapját és további 48 olyan oldalt, amelyet vele kapcsolatban álló emberek vagy szervezetek tartanak fent – írja az MTI.

A bíróság júniusban gyakorlatilag betiltotta a Navalnijjal kapcsolatban álló szervezeteket, mikor szélsőségesnek nyilvánította őket. A Reuters hírügynökség szerint ez azzal függhet össze, hogy szeptemberben parlamenti választásokat tartanak Oroszországban. A Navalnijhoz közel álló Leonyid Volkov közölte a Telegram közösségi oldalon: hamarosan ismertetik, hogy mi módon kerülik meg a hatósági blokádot.

Navalnij már a júniusi ítélethirdetést követően az Instagramon azt írta, csapata alkalmazkodik majd a körülményekhez, és folytatja a küzdelmet a korrupció ellen, valamint az igazságos bíróságokért és a törvény előtti egyenlőségért.

(Kiemelt kép: Navalnij portréját tartja a kezében egy tüntető Berlinben, 2021. április 21-én. Fotó: John Macdougall / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.