Az Amazon és a PayPal valószínűleg gyümölcsöző szövetséget kötött

Portfolio: Nagyot szólhat az Amazon és a PayPal szövetsége az online fizetésekben.

2021. november 9., 12:35

Szerző:

A PayPay kedden jelentette be, hogy az Amazon engedélyezi a Venmo fizetési funkcióját az Egyesült Államokban élő felhasználóinak. A hír azután érkezett, hogy a fizetési óriás nyilvánosságra hozta a harmadik negyedéves eredményeit, ami 13 százalékos növekedést mutat a tavalyi értékhez képest – írja a Portfolio keddi cikkében.

2022-től kezdve az Amazon vásárlói hozzáköthetik majd a felhasználói fiókjukhoz a népszerű mobilfizetési szolgáltatást, a Venmot. Gyümölcsöző lehet ez a lépés az Amazonnak és a techcégeknek, ugyanis a PayPalnak világszerte 80 millió felhasználója van és egy kutatás szerint 65 százalékuk sokkal többet vásárolt online a pandémia alatt, mint előtte. 47 százalékuk pedig a Venmón keresztül fizetett volna legszívesebben.

A PayPal márciusban jelentette be, hogy a felhasználók több millió online üzletben fizethetnek majd kriptopénzekkel, a Venmo vásárlások után pedig visszatérítésként (cashback) kriptopénzekhez juthatnak hozzá – írja a hírportál. Azonban hiába a PayPal lelkesedése, az Amazon most jelentette be, hogy egyelőre nem tervezi a kriptovaluták elfogadását a vásárlásokért.

Az egyszem kérdés viszont ami felmerülhet a szövetséggel kapcsolatban, az az, hogy az Amazon felhasználói mennyire fogják kihasználni az új lehetőségeket, miután eddig több fizetési lehetőség is a szolgálatukra állt (hitelkártyával, betéti kártyával, Amazon Store Carddal, folyószámlán stb...).

 

(Kiemelt kép: 2021.05.21. - Egy nő, aki online vásárlás közben megadja a banki adatait. Fotó: Pickawood / Unsplash. A kép csak illusztráció.)