Nagyon sok ukrán drónt lőttek le egy nap alatt – állítják az oroszok

Harminchat ukrán drónt semmisített meg az orosz légvédelem vasárnapra virradóra a Krím félsziget északnyugati része és a Fekete-tenger felett – közölte az orosz védelmi minisztérium.

2023. október 29., 16:02

Szerző:

A Krími hídon a forgalmat vasárnap átmenetileg leállították. A dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városban egy lelőtt drón repeszei hat háztetőt és egy gépkocsit megrongáltak. 

Az orosz erők három frontszakaszon nyolc rohamot vertek vissza, amelyekben mintegy 570 ukrán katona esett el vagy sebesült meg a Moszkvában kiadott vasárnapi hadijelentés szerint. A legnagyobb emberveszteséget, mintegy 165 főt az ukrán fél a kupjanszki frontszakaszon vívott harcokban szenvedte el, a legtöbb támadással, néggyel a donyecki régió déli részén próbálkozott. 

Az orosz összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy vezetési- és megfigyelőpontot, egy kommunikációs központot, két drónirányító központot, egy Bukoveny rádióelektronikai harcállomást, hat páncélozott harcjárművet, egy páncélozott szállítójárművet, egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackot. 

Az orosz statisztika szerint az ukrán fél által a háború kezdete óta elveszített harckocsik és egyéb páncélozott harcjárművek száma 13 ezer fölé emelkedett.

(Kiemelt képünk illusztráció. Dróntámadás az oroszországi Kurszk repülőtere ellen 2022. december 6-án. Fotó: Twitter)