Ukrajna megszázszorozta a dróngyártást

Az ukrán állam saját védelmi képességeinek megerősítésén és helyreállításán dolgozik – közölte Denisz Smihal miniszterelnök a Telegramon.

2023. október 8., 10:50

Szerző:

„Az ukrán hadiipar fejlesztésének megközelítése gyökeresen megváltozott, és az Ukroboronprom bázisán új vállalat jött létre a modern vállalatirányítási szabványok szerint.

A drónok útja a fejlesztéstől a vásárlásig most a lehető legrövidebb. Gyártásuk százszorosára nőtt egy év alatt. Több mint 200 cég kezdett drónok fejlesztésébe”

– közölte Smihal.

Szerinte a kormány munkájának egyik prioritása a gyors helyreállítási program végrehajtása. 2023-ban 62,3 milliárd hrivnyát különítettek el különféle helyreállítási programokra.

„A humanitárius aknamentesítési szolgáltatások piacát elindítjuk. Az állam részben vagy egészben téríti meg a költségeket. A kormány a 2024-es költségvetésből 2 milliárd hrivnyát különített el aknamentesítésre” – idézi a kormányfőt a Kárpátalja.ma.

(Kiemelt képünk: A Hartija területi közösség önkéntes egysége gyakorolja a katonai hírszerzés drónjainak repülését 2022 november 4-én. Fotó: Vjacseszlav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP)