Huszonhét ukrán drón elfogásáról számolt be az orosz védelmi minisztérium

A pilóta nélküli gépek törmeléke lakott területekre hullott, de az orosz hírközlés szerint személyi sérülés nem történt.

2023. október 15., 07:56

Szerző:

Huszonhét repülőgép típusú ukrán drónt fogott el éjszaka az orosz légtérben a légvédelem – közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap a Telegram-csatornáján.

A tárca szerint a pilóta nélküli repülőszerkezetek közül tizennyolcat Kurszk megye felett, kettőt pedig Belgorod megye felett a levegőben semmisítettek meg. Hét drónnal kapcsolatban a tárca nem bocsátkozott részletekbe.

Roman Sztarovojt, Kurszk megye kormányzója szombat éjjel még 12 ukrán drón lelövéséről számolt be. A politikus szerint Zorino község területére törmelék zuhant, de a senki sem sérült meg.

A donyecki hatóságok éjszaka kiadott összesítése szerint az ukrán hadsereg egy nap alatt 36 lövedéket lőtt ki a régió lakott területeire; a belövések következtében egy nő megsebesült és hat ház megrongálódott.

(Kiemelt kép: AFP)

 

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.