Jól sikerült Ferenc pápa műtétje

Sikeres volt Ferenc pápa szerdán elvégzett sérvműtétje, a katolikus egyházfő éber és jól van – tájékoztatott a műtőorvos.

2023. június 8., 07:32

Szerző:

 

pápa olyan jó hangulatban volt, hogy megkérdezte,

„mikor csináljuk a harmadik műtétet?”.

Ferenc pápának nincs más panasza, és öt-hét napon belül elhagyhatja a kórházat – közölte Sergio Alfieri műtőorvos.

Ferenc pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik jókívánságokkal halmozták el és mielőbbi felépülését kívánták – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő. Tájékoztatásuk alapján Ferenc pápa háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet feltehetően egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a 86 éves egyházfő harmadik kórházi tartózkodása, mióta 2013-ban pápává választották. A Vatikán szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

(Kiemelt képünkön: Ferenc pápa integet, miközben Regina Coeli imáját készül elmondani a Szent Péter térre nézelő ablakból 2023. április 23-án. Fotó: Vincenzo PINTO / AFP.)

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.