Jól sikerült Ferenc pápa műtétje

Sikeres volt Ferenc pápa szerdán elvégzett sérvműtétje, a katolikus egyházfő éber és jól van – tájékoztatott a műtőorvos.

2023. június 8., 07:32

Szerző:

 

pápa olyan jó hangulatban volt, hogy megkérdezte,

„mikor csináljuk a harmadik műtétet?”.

Ferenc pápának nincs más panasza, és öt-hét napon belül elhagyhatja a kórházat – közölte Sergio Alfieri műtőorvos.

Ferenc pápa köszönetet mondott mindazoknak, akik jókívánságokkal halmozták el és mielőbbi felépülését kívánták – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő. Tájékoztatásuk alapján Ferenc pápa háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet feltehetően egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a 86 éves egyházfő harmadik kórházi tartózkodása, mióta 2013-ban pápává választották. A Vatikán szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

(Kiemelt képünkön: Ferenc pápa integet, miközben Regina Coeli imáját készül elmondani a Szent Péter térre nézelő ablakból 2023. április 23-án. Fotó: Vincenzo PINTO / AFP.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.