Őrizetbe vették a Mikulás-futás résztvevőit Minszkben

2020. december 26., 18:14

Szerző:

Minszk több kerületében is tartottak tiltakozó megmozdulásokat szombaton, az egyik rendezvény néhány résztvevőjét őrizetbe vették.

A főváros egyik délkeleti kerületében Mikulás-futást tartottak, a résztvevők útközben csokoládét osztottak a gyermekeknek. A rendezvényen nem hangzottak el politikai jelszavak, zászlók sem voltak. Négy rendőrségi autóbusz érkezett a helyszínre és két, Mikulás-jelmezes futót őrizetbe vettek - jelentette a Nasa Niva hírportál.

Közösségi portálokon videókat lehetett látni, amint a főváros Losica, Sabani és Urucsje kerületében fehér-vörös-fehér zászlók alatt vonultak ellenzéki tiltakozók menetelve, illetve láncba fejlődve.

A BelTA hírügynökség jelentése szerint Aljakszandr Lukasenka hívei autókkal vonultak állami jelképek alatt Egységes Fehéroroszország jelszóval a Mahiljev megyei Aszipovicsibe, ahol a település közelében a második világháborúban vívott ütközetre emlékeztek.

A fehérorosz ellenzék az augusztus 9-i, vitatott tisztaságú elnökválasztás óta tüntet, a hatodik mandátumára a hivatalos eredmény szerint 80,1 százalékkal megválasztott Lukasenka lemondását követelve.

 

(MTI)

 

 

A kéthavi távoktatás után megnyíló általános és a középiskolák hírét örömmel fogadták az angolok, mostantól azonban írásban kell indokolniuk utazásuk célját, ha külföldre akarnak menni.