„Minden zsaru vadállat” – ez volt a rendőrök által agyonlőtt késes támadóra tetoválva

A párizsi rendőrség nem tekinti terrortámadásnak az esetet. 

2022. február 14., 09:16

Szerző:

Késsel támadt egy férfi rendőrökre Párizs Gare du Nord pályaudvarának közelében, a merénylőt agyonlőtték – közölte hétfő reggel az RMC rádió adásában Jean-Baptiste Djebbari francia közlekedési miniszter.

„A támadó a helyszínen meghalt” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy két rendőr könnyebben megsebesült. Az esetet – amely reggel 7 óra körül történt – nem tekintik terrortámadásnak, az elkövető ismert volt a rendőrség előtt – magyarázta.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a támadónak 30 centiméter hosszú kése volt, amelyre az ACAB betűszó volt írva (angolul „minden zsaru vadállat”).

A Gare du Nord, Párizs északi pályaudvara, Európa egyik legnagyobbja, számos nemzetközi járat indul onnan, illetve érkezik oda.

Franciaországban áprilisban elnökválasztás lesz, és a felmérések szerint a választópolgárokat leginkább aggasztó kérdések közé tartoznak az erőszakos bűncselekmények és a terrorizmus.

(Kiemelt képünk illusztráció. ACAB All [Cops Are Bastard/All Cats Are Beautiful] graffiti Tarragonában. Fotó: Wikimedia Commons/Nicolas Vigier)

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2023. március 31., 17:07

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.