Több mint száz menekültet vett fedélzetre az MSF hajója

Az olasz tengeri mentőszolgálat jelezte a menedékkérők bárkáját a Geo Barents-nek. A menekültek öt napja indultak a török partokról.

2022. augusztus 21., 20:53

Szerző:

Több mint száz menedékkérőt vett fedélzetre vasárnap az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet hajója, a Geo Barents a Földközi-tengeren.

Az NGO tájékoztatása szerint az olasz tengeri mentőszolgálat jelezte a menedékkérők bárkáját a Geo Barents-nek. A menekültek öt napja indultak a török partokról.

Az MSF közölte azt is, hogy hajója Olaszország felé vette az irányt.

Az olasz belügyminisztérium szerint az idén eddig mintegy ötvenezer bevándorló érkezett, míg tavaly, az év azonos időszakában jóval kevesebben, harmincötezren.

(Kiemelt kép: A Geo Barents, az Orvosok Határok Nélkül mentőhajója. Fotó: MÉDECINS SANS FRONTIÈRES (MSF) / AFP)

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.