Megsérült a köztársasági elnök túrázás közben

Könnyebb sérüléseket szenvedett Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök vasárnap délután túrázás közben a hegyvidéki Kaunergrat természetvédelmi parkban.

2022. augusztus 22., 06:12

Szerző:

Az APA osztrák hírügynökség értesülései szerint Van der Bellen megcsúszott, horzsolásokat és könnyű agyrázkódást szenvedett. Az államfőt kísérő Cobra különleges egység emberei a legközelebbi kórházba szállították, ahol az orvosok javaslatára az éjszakát fogja eltölteni.
 

Újraválasztási kampánycsapata a Twitteren közölte, hogy Van der Bellen lemondja hétfői és keddi programjait az elsősorban európai uniós kérdésekre koncentráló alpbachi nemzetközi fórumon. A Twitteren számos politikus kívánt mielőbbi jobbulást a 78 éves osztrák államfőnek.

(Kiemelt kép: Alexander Van der Bellen osztrák elnök a Három Tenger Kezdeményezés (Three Seas Summit) csúcstalálkozón Rigában 2022. június 20-án. A Három Tenger Kezdeményezést 2016 nyarán hívta életre a Balti-, az Adriai- és a Fekete-tenger közötti 12 európai uniós tagállam. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).