Megpróbálta megölni két iskolatársát egy 16 éves fiú

A rendőrség kétrendbeli gyilkossági kísérlet és egyrendbeli súlyos testi sértés vádjával gyanúsítja a tinédzsert, aki egy brit magániskola kollégiumában próbált meg végezni a társaival.

2023. június 11., 13:10

Szerző:

Egy 16 éves fiúval szemben kétrendbeli gyilkossági kísérlet és egyrendbeli szándékos súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, mivel pénteken a tivertoni Blundell's iskolában két tizenéves fiút és egy felnőttet is megtámadott – közölte a devoni és cornwalli rendőrség tájékoztatása alapján a Guardian.

Az áldozatok mindketten az iskola tanulói, továbbra is kórházban vannak, egyikük állapota kritikus, a másiké pedig súlyos, de stabil. Az iskola személyzetének egyik is tagja megsérült, de pénteken kiengedték a kórházból – közölte a rendőrség. A rendőrség szombatig marad az iskolában, ahol a szülők évente akár 41 ezer fontot (kb 17,6 millió forintot) is fizetnek a gyerekenként, hogy ott tanulhassanak – tette hozzá a rendőrség.

Az iskola igazgatója egyelőre annyit árult el, hogy a kollégiumi részen történt a támadás, de arra kérte a szülőket, hogy ne találgassanak a közösségi médiában. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP)