Megölték a Reuters videósát Dél-Libanonban

Megölték a Reuters hírügynökség videósát, aki Dél-Libanonban dolgozott – közölte pénteki közleményben a portál.

2023. október 13., 21:28

Szerző:

„Mély szomorúsággal értesültünk arról, hogy videósunk, Issam Abdallah meghalt" – áll a Reuters közleményében.

Issam a Reuters dél-libanoni stábjának tagja volt, amely élő videójelet közvetített. „Sürgősen további információkat keresünk, együttműködünk a régió hatóságaival, és támogatjuk Issam családját és kollégáit” – írta a Reuters.

A 444 úgy tudja, tankból kilőtt lövedék talált el újságírókat a libanoni-izraeli határon, az Al Jazeera, a Reuters és az AFP munkatársaiból álló csapatból egy ember meghalt, hárman pedig megsebesültek. A Guardian hat sérültről számol be, köztük van az Al Jazeera és az AFP két-két tudósítója. Őket az elhunyt újságíró holttestével együtt elszállították. A találatot rögzítette az egyik kamera. Bár a történtekből nem sok látszik, a videó tartalma megrázó. A becsapódás után egy női hang kiabál, miközben mások is káromkodnak:„Baszki, baszki, baszki! Mi történt? Nem érzem a lábamat!”

Az Al Jazeera azt írja, a csapat Alma ash-Shaab egy olyan pontjára ment, ahonnan kilátás nyílik az egész dombos területre, onnan közvetítettek. Mindenki sisakot és golyóálló mellényt viselt, rajta a press felirattal. Aki figyelte a területet, tudhatta, hogy ezek újságírók voltak, mondta a hírtelevízió munkatársa.

 

 

(KIemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)